Keukenrenovatie Koninklijke Industrieele Groote Club Amsterdam

Van Dorp grootkeukens heeft na maanden van voorbereiding en samenwerking de opdracht verworven voor de totale renovatie van de keuken van de Koninklijke IGC te Amsterdam. De Koninklijke IGC is een levendige businessclub, sociĆ«teit en evenementenlocatie met een roemrijke historie. De keuken, gelokaliseerd op de derde verdieping van het monumentale pand op de Dam, geleverd in 1968, is gedateerd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd.

Begin 2013 hebben er diverse gesprekken plaats gevonden tussen Van Dorp grootkeukens en de Koninklijke IGC, hetgeen geresulteerd heeft in een eerste voorlopig ontwerp (V.O.)

Na samenwerking met  de heer Johan Mallo van PMO4HOSPITALITY is een definitief ontwerp (D.O.)  tot stand gekomen, dat eind deze maand in opdracht is gegeven aan Van Dorp grootkeukens. Veel aandacht is besteed aan een effectieve werkomgeving,  geluid en behaaglijkheid in de keuken en innovatieve en groene keukenoplossingen.

De gehele keukenrenovatie, die ook past binnen de core business van Van Dorp grootkeukens , behelst naast het demonteren van de bestaande keuken, het leveren van een compleet nieuwe keukeninrichting, waaronder koel- en vriescellen, een eiland-fornuis met o.m. inductiekookplaten en een bovenblad, koel- en vrieswerkbanken , combi-ovens en nieuw inductie afzuigsysteem, inclusief een compleet luchtbehandelingsysteem van de keuken.

Naast de technische uitdaging ligt de uitdaging in het korte uitvoeringstraject van enkel weken in de zomer.
Richard Francke, directeur Koninklijke IGC 'De keuze voor Van Dorp grootkeukens is de prettige samenwerking in het voortraject, het meedenken in oplossingen en een zo compleet mogelijke offerte voor de nieuwe keuken'

Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang.

Wij kijken uit naar een prettige samenwerking met onze opdrachtgever en naar de oplevering op 9 augustus 2013

Opgesteld door Sam de Braaf
Directeur Van Dorp grootkeukens

 

 

 

 

 

Met Kennis en Respect